Reparatii redresoare stivuitor

Reparatii redresoare stivuitor

Repararea redresoarelor pentru stivuitoare, greu de diagnosticat, un pic mai usor de reparat

Redresoarele , din pacate reprezinta o gaura neagra in cultura operationala a depozitului.

60%-70% dintre responsabilii de activitati in depozite nici nu-si amintesc de redresoare cand discuta despre echipamente si isi pun doar problema bateriilor cand sunt probleme.

Este un fapt total neproductiv. Un redresor poate sa ajute o baterie sa reziste 10 ani, acelasi redresor poate sa ingroape bateria intr-o luna. Diferenta o poate face o problema banala la reteaua de alimentare electrica.

Redresoarele cu transformator, ce se afla intr-o proportie covarsitoare in piata din Romania, sunt extrem de energofage. Ele, datorita caracterului constructiv nu pot detecta anomali de retea, nu pot controla tensiunea de incarcare si nici curentul de incarcare. Tensiunea oscilanta a retelei va trece proportional, tot oscilat, in baterie.

Redresoarele acestea au functii de control, dar se refera la baterie, nu pornesc daca bateriile nu au o tensiune minima, opresc incarcarea cand bateria ajunge la o anumita tensiune, iar daca o baterie nu ajunge intr-un anumit timp la tensiunea dorita se opreste incarcarea. Si ... cam atat.

In cazul in care apar probleme in retea, si ”cade o faza”, redresorul va fi doar 66% functional, bateria avand de suferit, fiind incarcata dimineata incomplet. Dupa cateva zile, bateria ar putea fi subiectul schimbarii unui element, daca la verificare ajunge cine nu trebuie.

In cazul in care puntea redresoare are probleme, fapt destul de frecvent, se poate ca anumite alternate sa ajunga in baterie sau bateria sa ajunga sa fie alimentata complet cu curent alternativ. Bateria nu va mai tine deloc, in ea chimia fiind absolut bulversata, reactiile chimice nemaifacandu-se, nu numai unde trebuie, ci oriunde. Bateria moare extrem de rapid fara nici o explicatie plauzibila aparent. La fel se va intampla si cu cea noua, ce o va inlocui pe cea veche, pastrandu-se problema redresorului.

In cazul redresoarelor inteligente ACCESS, toate aceste anomali sunt urmarite si prezentate pe display si in mod automat redresorul trece in stare de avarie si opreste incarcarea. Salvam o baterie care costa de cel putin 2-3 ori mai mult decat redresorul.

Redresorul trebuie tratat ca fiind la fel de important ca si bateria. Verificam, reparam redresoare, in special cele Micropower, dar nu numai.

La orice reducere brusca a autonomiei de lucru a bateriei, focusul trebuie sa fie pe redresor. Utilizarea unui redresor defect este mai nociva decat utilizarea bateriei fara apa.

Diagnosticarea si verificarea unui redresor presupune o procedura destul de complicata si putini ingineri mecanici stiu cum se poate face acest lucru.

Va stam la dispozitie pentru orice informatii suplimentare.



     Canal oficial DCNU Power


          Scoala de baterii DCNU Power on Telegram


Nu sunt produse în această categorie.