Redresoare Micropower LION pentru baterii cu litiu pentru stivuitoare

Redresoare Micropower LION pentru baterii cu litiu pentru stivuitoare


Redresor Micropower LION pentru baterii cu litiu

 Redresoarele Micropower sunt vârful de tehnologie in domeniu. Sunt produse in Suedia si sunt livrate împreuna cu echipamente noi ale marilor producători de echipamente.

Micropower fabrica redresoare de aproape 30 de ani, este printre primii producători care au trecut la tehnologie HF si este primul care a renunțat complet la redresoarele cu transformator.

De ce redresoare HF? Ce înseamnă HF? Care sunt diferențele? De ce sunt mai ieftine decât cele vechi? De ce sunt mai bune pentru baterii? Simplu, tehnologia este controlata, tehnologia este mai economica, curbele de încărcare se pot adapta specific pentru tip de baterie, nu au pierderi energetice prin încălzire, vibrații sau câmp electro-magnetic, încarcă bateriile mai rapid, in timpul încărcării se consuma mai putina apa, au tot felul de alarme pentru nenumărate anomalii ce pot apare. Sunt mai ieftine, deoarece chiar fiind mai scumpe inițial, prin consumul redus de energie printr-o eficienta ridicata se plătește singur intr-un interval mic de timp.

 Redresoarele pentru bateriile cu litiu sunt redresoare dedicate pentru acest tip de baterii. Procesul de încărcare este diferit, tensiunile sunt diferite, iar curenții de încărcare sunt semnificativi mai mari decât in cazul bateriilor cu plumb.

Datorita chimiei, bateriile cu litiu au o suprafața activa mai mare unde se produc reacțiile chimice, astfel temperatura este ținuta sub control. Faptul ca se încălzește mai greu înseamnă ca putem livra mai mult curent către baterie si in consecința încărcarea este mai rapida.

Bateriile cu litiu au nevoie de un sistem de management al activității, pentru încărcare, dar si pentru descărcare. Acest modul electronic monitorizează bateria si daca totul este ok comanda redresorului sa înceapă încărcarea. In cazul unor probleme, cum ar fi anomalii la unele celule, încălzirea excesiva, diferențe prea mari intre celule, modulul de comanda transmite mesaj către redresor sa oprească încărcare si intre in status de avarie, sau transmite același mesaj către echipament care blochează utilizarea echipamentului.

Redresoarele cu litiu sunt in principiu aceleași redresoare ca cele pentru plumb, având suplimentar un modul de comunicații CAN-BUS ce facilitează comunicarea cu redresorul si echipamentul.

Redresoarele pentru bateriile cu litiu sunt mai scumpe pentru ca au o putere mai mare, trebuie sa livreze u curent mai mare, trebuie sa  utilizeze cabluri mai groase si cuple mai mari.

De ce trebuie sa fie redresoarele mai mari? Pentru ca trebuie sa încărcam mai repede. Bateriile cu plumb se încălzesc in timpul încărcării, iar pentru a preveni distrugerea lor trebuie sa limitam curentul de încarcă undeva 0.2 – 0.3 C (adică undeva la 20%-30% din capacitatea bateriei). Bateria cu litiu uzual se încarcă intre 0.6 – 0.8 C, dar ea suporta si curenți de pana la 3C ocazional.Redresor HF baterie cu litiu LION 100, 24v, 200A

Redresor HF baterie cu litiu LION 100, 24v, 200A

Redresor HF baterie cu litiu LION 100, 24v, 200A..

Redresor HF baterie cu litiu LION 200, 48v, 200A

Redresor HF baterie cu litiu LION 200, 48v, 200A

Redresor HF baterie cu litiu LION 200, 48v, 200A..

Redresor HF baterie cu litiu LION 30, 48v, 60A

Redresor HF baterie cu litiu LION 30, 48v, 60A

Redresor pentru baterie cu LITIU, LION 30, 48v, 60A..

Redresor HF baterie litiu LION 100 48v 165A HF

Redresor HF baterie litiu LION 100 48v 165A HF

Redresor pentru baterii cu LITIU pentru stivuitoare..

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)