Elementi de baterie pentru stivuitoare, PZS, PZB

Elementi de baterie pentru stivuitoare, PZS, PZB


Elemenți de baterie pentru repararea bateriilor de stivuitoare


Bateriile pentru echipamentele de manipulat marfuri au in componenta elementi de baterie cu tensiunea nominala de 2v si diverse capacitati.

Cu cat capacitatile sunt mai mari, cu atat elementii sunt mai voluminosi.

Pentru a creste capacitatea este necesara o suprafata de activa la nivelul placilor de plumb mai mare. Aceste deziderat se atinge fie prin cresterea inaltimii sau a lungimii elementului fie prin crestrea numarului de placi in paralele in interiorul elementilor. Numarul de placi in paralel se gaseste in denumirea elementului/bateriei, 4PZS, 5PZS, etc.

Capacitatea bateriei se exprima in Ah, amperi/ora, ceea ce înseamna ca, in cazul toretic, numai pentru bateriile cu plumb, ca elementul/bateria trebuie sa livreze cantitatea nominala a curentului, in regim constant timp de o ora. Teoretic, deoarece o astfel de descarcare, cu un curent maxim, 1C, ar duce la distrugerea bateriei prin incinerare. Mare atentie, bateria are o limita de descarcare sub care nu trebuie sa se coboare. Din capacitatea nominala a unei baterii/element putem folosi maxim 70-80% din capacitate intr-un ciclu.

Pentru o buna identificare a unui element ce trebuie înlocuit sunt necesare urătoarele informații:

- dimensiunile elementului, in cazul in care a fost scos deja din baterie. Acest lucru trebuie amanat pana la momentul in care ajunge elementul nou.

- denumirea baterie, eticheta bateriei in care sa figureze, producatorul si modelul bateriei. Ex: Sunlight, Hawker, 24v 4PZS 225Ah, unde 24 este tensiunea totala a bateriei (se subânțelege ca sunt 12 elemenți), 4 PZS este numarul de placi in paralel si tipul bateriei, iar 225Ah reprezinta capacitatea baterie.

- dimensiunile cuvei bateriei,

In cazul in care decideti inlocuirea elementilor fara ajutor specializat, trebuie sa intelegeti ca va asumati riscuri extrem de mari, riscuri de arsuri termice, arsuri chimice si contaminare cu acid sulfuric, riscuri de incendiere, riscuri de accidente fizice, riscuri de accidente functionale.

Bateriile si elementii sunt dispozitive complexe si delicate, ce au greutati extreme, de cele mai multe ori mai grele decat va asteptati si va pregatiti in manipularea lor.

Manipularea lor se face numai cu ajutorul echipamentelor si interzice total mutarea, ridicarea sau transportarea lor pe brate.

Un ultim aspect extrem de important este acela al montarii si al demontarii bornelor si a conexiunilor flexibile si se refera la forta de strangere a suruburilor M10 care trebuie sa fie facuta cu cheie dinamometrica. cu cat elementii sunt mai mici, cu atat sunt mai fragili. Plumbul este un material moale si flexibil, dar ce se si rupe foarte usor. Extrem de frecvent se intampa ca una sau mai multe placi sa se rupa. In acest caz ati pierdut 20-25-30 % din capacitatea bateriei. La masurarea ei bateria va avea o tensiune corecta, dar in realitate, placa rupta nu mai este functionala.


                                                                                                                                                                                                                

Pentru a evita neplacerile provocate de alegerile gresite ale elementilor, va indemnam sa ne contactati: office@dcnupower.ro

Va stam la dispozitie cu informatii, sfaturi si recomandari, si ajutor in caz de nevoie.

La noi, gasiti tot ce v-ar putea fi necesar pentru repararea bateriilor.


Element de baterie stivuitor, 775Ah

Element de baterie stivuitor, 775Ah

Element de baterie 775Ah, baterie tractiuneDe regula acest tip de elementi se regasesc in bateriile ..

Element de baterie pentru order picker, 465Ah

Element de baterie pentru order picker, 465Ah

Element de baterie 465Ah, baterie de tractiuneCel mai frecvent acest tip de element se regaseste in ..

Element de baterie pentru transpaleta electrica, 250Ah

Element de baterie pentru transpaleta electrica, 250Ah

Element de baterie 250AhCel mai frecvent acest tip de element se regaseste in bateriile pentru trans..

Element de baterie pentru stivuitor, 620Ah

Element de baterie pentru stivuitor, 620Ah

Element de baterie 620Ah, baterie tractiuneCel mai frecvent acest tip de element se regaseste in bat..

Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)