DPL, Dynamic Power Limitation


DPL, Dynamic Power Limitation

Functia DPL este operationala pe partea de alimentare a redresorului de la reteaua electrica.

Functia controleaza cantitatea de energie pe care redresorul o trage din retea.

Astfel, in functie de prioritatile setate, unele dintre echipamente se vor incarca primele, iar altele ulterior. Evident, primele sunt cele care sunt mai importante.

De ce am vrea sa prioritizam si sa temporizam incarcarile?

Recunoasteti unele dintre aceste situatii? Transformator de inalta tensiune prea mic, instalatie electrica subdimensionata, panou electric cu sigurante prea mici, circuite electrice prea putine, nevoie de prelungitoare in camera de baterii, echipamente descarcate dimineata pentru ca au sarit sigurantele, s.a.

Aceste situatii se complica sau isi arata slabiciunea in momentle de seara cand toate echipamentele sunt puse la incarcat in acelasi timp, si cand primele ore de incarcare sunt adevarate maratoane pentru instalatiile electrice. de multe ori acestea cedeaaza, partial sau total. De foarte multe ori remedierea unor astfel se ”greseli de proiectare” costa foarte mult.

Cum ajuta functia DPL?

Functia este disponibila pe redresoarele Micropower ACCESS (datorita configurari lor cu modulele radio).

Toate redresoarele ACCESS sunt conectate radio, in grupuri de echipamente si de prioritati. Sistemul DLP este ”invatat”care este limita de curent disponibila la retea sau care este limita sigura a instalatie.

Astfel, echipamentele prioritare vor primi in prima faza toata energia necesara, iar cele mai putin importante vor primi mai putin, in functie de energia ramasa disponibila.

Pe masura ce bateriile priorotare se incarca, curentul de incarcare scade, curentul tras din retea scade. In felul acesta, treptat se aloca mai multa energie redresoarelor seundare, pastrandu-se constanta energia totala de incarcare, trasa din retea.

Statusul incarcarii bateriilor si evaluatrea/reevaluarea energiei utilizate de fiecare redresor se face automat, periodic, cu o frecventa de 3 minute. Cu aceeasi frecventa se realoca resursele catre redresoare.

Care este costul investitiei?

Functia DPL este gratuita si este in configurarea standard a redresoareleo Micropower ACCESS, cu exceptia ACCESS 30. Este doar una dintre metodele de optimizare a incarcarii bateriilor.

Evitati situatii incendiare, va asigurati ca bateriile sunt toate incarcate in fiecare dimineata, doar prin alegerea redresorului potrivit. Acestea sunt redresoarele din familia ACCESS.
Nu sunt produse în această categorie.