Intretinere baterii, intretinere redresoare, reconditionare

Intretinere baterii, intretinere redresoare, reconditionare


Intretinere baterii, intrtinere redresore

Viata lunga bateriilor, redresoare functionale, costuri operationale mai mici, competivitate ridicata si siguranta in operare


Conform vechiului principiu antic, intodeauna este mai bine sa previ decat sa vindeci, la fel este si in cazul nostru, in ceea ce priveste bateriile.

O certitudine, in Romania, este aceea ca durata medie de viata a bateriilor pentru stivuitoare este sub jumatatea unei perioade considerata ca fiind una acceptabila. Se schimba extrem de multe baterii la numai 4-5 ani. Durata normala de viata a unei baterii ar trebui sa depaseasca cel putin 8-10 ani. Acest lucru inseamna ca pe parcursul a 10 ani sunt utilizate 2 baterii in locul uneia singure. Cu siguranta cele 2 baterii fiind abuzate, neintretinute, neglijate, nesigure, fara randament si cu costuri operationale insemnate. O baterie intretinuta si utilizata cu responsabilitate va fi o baterie pe care te vei pute baza, vei sti daca poti incarca 10 sau 15 camioane intr-o zi, nu vor fi necesare reparatii majore, nu vor opera in stare de risc, operatorii putand sa le completeze cu apa fara ale fi teama. Potrivit principiului, este mai scump sa platesti de noi 2 baterii pe care nu te poti baza, decat sa cumperi o singura baterie si sa o poti utiliza o perioada lunga la performantele nominale garantate de producator.

Preventia inseamand printre altele sa identifici tipare gresite de utilizare a bateriilor, sa identifici defectiuni in faza lor incipienta, sa adaptezi si sa corectezi regimul de lucru in functie de ritmul operatiunilor, sa intervi la timp pentru corectarea unora dintre probleme, sa te asiguri ca echipamentele lucreaza 100% in siguranta, sa facilitezi accesul operatorului in conditii de siguratanta pentru efectuarea operatiilor de intretinere fara a se simti amenintat de posibilele efecte ale acidului. Preventia inseamna si sa te asiguri ca apa ce este completata in permanenta in baterie, este de o calitate suficienta, ca apa se pune in mod regulat si foarte important, atat cat trebuie, ca redresorul achizitionat impreuna cu echipamentul este potrivit aplicatiei si ca corespunde din punctul de vedere al tuturor parametrilor importanti si nu numai ai celor de tensiune si curent si sa nu uit, ca tensiunea de alimentare a redresorului este cea corecta pentru a avea tensiunea potrivita pe baterie.

Un aspect periculos este acela al conceptiei generale gresite despre baterii, ce s-a instalat treptat. Folclorul popular despre baterii este extrem de generos, iar cel mai neprofitabil aspect este acela ca foarte multi oameni cu raspundere in decizie si-au facut un obicei in a bugeta la fiecare 3-4 ani inlocuiri de baterii. Cei mai multi sunt nevoiti sa o faca deoarece altfel blocheaza sau sugruma activitatile in depozite, iar achizitia unor baterii ieftine si de slaba calitate perpetueaza cercul vicios.

Cu siguranta ca o privire mai atenta asupra flotei de baterii si de redresore, asupra modului cum sunt folosite si intretinute ar putea schimba acesta situatie.

Intrtine bateria, intrtine redresorul, redu costurile, nu schimba bateriile prea devreme, inutil.


Subcategorii