Intretinere baterii la cerere, pentru verificare ocazionala

Intretinere baterii la cerere


Sunt multe situatiile in care bateriile stivuitoarelor intra in impas si dau semne de neputinta. Sunt multe cauzele pentru care bateriile ne dau emotii si care ne trezesc de fiecare data ganduri negre. Fara baterie, echipamentele nu merg. Nu merg echipamentele, marfa nu se misca. Daca nu se misca marfa, apar in calcule penalitati inutile.

Care sunt semnele la care trebuie sa reactionam rapid? Scaderea brusca a autonomiei de lucru, scaderea brusca a indicatorului din panoul de bord sub o valaoare mai mica de 85% in primele 15 minute dupa ce a fost scoasa de la incarcat, bateria emana un miros sulfuros si iute, din baterie iese fum sau aburi, se simte un miros de cauciuc incins, redresorul intra in avarie imediat ce este cuplata baterie, situații frecvente când ”sar” siguranțele, se oprește bordul la prima comanda de deplasare sau de ridicare, este apa in cuva bateriei, timpul e incarcare este redus, redresoarele intra in avarie inainte ca bateria sa fie incarcata, electrolitul fierbe excesiv in momentul încărcării, apa curge pe la valvele de umplere centralizata, bateria nu se încarcă niciodată oricât ar sta la încărcat, bateria este uneda tot timpul, consumul de apa este foarte mare,

Oricare dintre aceste semne reprezinta indicatii asupra gravitatii unor probleme. Acestea sunt semne ale unor probleme grave ce necesita interventie si corectie imediata. Multe dintre ele pun in pericol nu numai functionarea ulterioara a baterie ci siguranta si intregritatea operatorilor ci si a operatiunilor si a marfurilor manipulate sau depozitate.

Sunt si alte semne intermediare la care trebuie sa fim atenti, semne specifice unor manifiestari incipiente ale celor de mai sus. Identificate si corectate la timp pot evita agravarea lor si pot scuti de la plata sume condirabile.

Cele mai importante ar fi: lipasa unui stoc minim de apa, bidoanele de alimentare cu apa sunt goale, bateriile sunt umede in partea superioara, bateriile nu au program regulat de incarcare, incarcarea fiind haotica, bateriile sunt incarcate la fiecare pauza, bateriile sunt folosite preponderent descarcate si des indicatorul coboara sub 20%, dezordinea generala din camera de baterii, cablurile si cuplele stau pe jos, redresoarele stau in pozitii improprii ventilarii in alte pozitii decat cele indicate de producator, exista baterii abandonate, exista echipamente abandonate din cauza bateriilor.

Daca exista in depozitul dumneavoastra astfel de semne sau situatii, in orice zi care trece pana la remediere se pierd bani si oportunitati de performanta.

Va ajutam sa identificati aceste probleme, va ajutam sa va aduceti bateriile pe drumul cel bun.

Asteptam intrebarile dumneavoastra!


Nu sunt produse în această categorie.