Monday morning refresh charging, refresh lunea dimineata


Monday morning refresh charging,

Aceasta functie vine sa rezolve o enigma pentru unii dintre operatori.

Enigma se refera la ziua de luni, cand marea majoritate a echipamentelor ”tin mai putin”.

Totul este foarte logic, iar situatia este foarte reala. Este si mai reala in situatiile in care sunt utilizate redresoare vechi, cu transformator.

Explicatia este simpla. Bateriile sunt puse la incarcat vineri sera. Incarcarea dureaza 10 ore, iar in noaptea dintre vineri spre sambata, baterie este incarcata, iar redresorul o deconecteaza de la tensiune.

Bateria incepe imediat sa se autodescarce din cauza rezistentei interne. Bateriile mai vechi, mai sulfatate, au o rezistenta mai mare si se descarca mai rapid, bateriile mai noi, mai putin sulfatate, se vor descarca mai lent.

Bateriile mai vechi, lunea dimineata, nu vor pleca de la 100% din capacitate ci de la 70%-80%.

Chiar si daca aveti redresoare care, in perioada de odihna a bateriei, periodic si pentru intervale scurte reporneste incarcarea, efectul va fi acelasi.


Functia de Monday morning refresh charging vine sa inlature aceasta situatie.

Prin programarea redresorului se seteaza o repornire a functiei de incarcae, intr-un regim un pic diferit, astfel incat pana la ora de incepere a activitatii bateria sa fie complet incarcata, cu 100% din capacitatea reala disponibila.


Beneficii:

Tinand cont ca zilele de luni sunt speciale din punct de vedere al incarcarii, al comenzilor si al restantelor, o baterie bine incarcata, ce nu trebuie sa fie pusa la incarcat la jumatea zilei, reprezinta un mare avantaj.


Care este costul investitiei?

Monday morning refresh charging, este o functie gratuita si disponibila pe toate redresoarele Micropower ACCESS.

Va asigurati ca bateriile sunt toate incarcate in fiecare dimineata si in special in diminetile de luni, doar prin alegerea redresorului potrivit. Acestea sunt redresoarele din familia ACCESS.Nu sunt produse în această categorie.