Intretinere baterii, verificari periodice

Intretinere baterii, verificari periodice

Din punctul nostru de vedere, verificarile periodice au menirea de a tine sub control evolutia problemelor, de a le identifica la timp, de a le remedia cu eforturi si costuri minime.

Verificarile reprezinte un plan de back-up pentru operatori ce se aplica regulat si vine sa corecteze activitatile pe care acestia le-au uitat.

Verificarile au menirea de a asigura ca pana si  operatorii incepatori vor afla ce trebuie facut si cum trebuie facut pentru ca bateriile si redresoarele sa fie utilizate in mod corect,

Verificarile nu inseamna numai reparatii, inseamna si urmarirea vechiilor probleme, evolutia generala a bateriilor dupa etapele de recuperare si cele corective, de a pastra un mod de  lucru sau de a gasi altul mai bun daca este cazul.  

Verificarile presupun identificarea unor noi situatii limitative si gasirea de rezolvari si pentru acestea.

Verificarile presupun gasirea de solutii personalizate pe fiecare tip de activitate, pe fiecare nevoie operationala specifica si implementarea acestora in mod specific. Presupun adaptarea modului de lucru, in limite corecte si eventual compensate, cu bateriile pentru a face fata dimanicii provocarilor operationale. Presupune utilizarea bateriilor in functie de tipul echipamentelor si a eventualelor diferente de utilizare determinate de zonele de lucru.

Verificarile se fac la anumite intervale de timp, interval determinat de vechimea bateriei, de intensitatea aplicatiei, de specificul aplicatiei, de starea initiala a bateriei. Daca bateriile sunt noi, daca sunt utilizate de operatori responsabili, daca utilizeaza redresoare bune, atunci intervalul de verificare poate fi stabilit la 2-3 luni. Daca bateriile sunt vechi, aplicatia este intensa, operatorii sunt schimbati frecvent, cunostintele despre baterii ale operatorilor sunt limitate si redresoarele sunt de tipul celor cu transformator, atunci verificarile se recomanda a se face la intervale de o luna. Frecventa este stabilita pentru fiecare baterie in parte si se poate schimba in functie de necesitati.

In cadrul verificarilor se urmaresc aspecte de siguranta, posibile noi deficiente de utilizare si de intretinere, probleme noi aparute de la ultima verificare, se evaluaza statusul bateriilor anterior reparate, se urmareste implementarea eventualelor regulamente noi instituite si asumarea corectiilor comportamentale ale operatorilor.

Ce se verifica? Se verifica toate cablurile, de alimentare cu energie electrica de la retea si cele ale bateriei, se verifica cuplele, se verifica conexiunile electrice dintre elementi si instalatia de alimentare cu apa, se verifica nivelul de electrolit in elementi, se verifica tensiunea fiecarui element, se verifica densitatea electrolitului din fiecare element. In functie de cele masurate si identificate si completate cu informatiile de la utilizatori se pot face verificari suplimentare focusate de aspectele specifice.

Acceptam provocarile dumneavoastra!


Incercati-ne si verificati-ne, pe noi!Nu sunt produse în această categorie.