Micropower ACCESS BMU senzor pentru bateria stivuitorului

Micropower ACCESS BMU senzor pentru bateria stivuitorului

Battrery Monitoring Unit

BMU de la Micropower este sistemul de monitorizare ce se monteaza permanent pe baterie stivuitorului pentru masurarea continua a paramatrilor de stare si de utilizare.

Sistemul Micropower BMU este un sistem activ care nu doar masoara si stocheaza informatiile, ci care impreuna cu oricare dintre redresoarele ACCESS participa activ la procesul de incarcare si la mentenanta primara a bateriei.

Parametrul de temperatura este corelat cu curentul de incarcare livrat de catre redresor, iar daca temperatura bateriei stivuitorului este prea mare sau creste in timpul procesului de incarcare, redresorul va reduce automat curentul pentru a nu supraincazi bateria si pentru a evita distrugerea ei.

In aplicatii cu temperatura scazuta sau ridicata, in apicatii unde stivuitoarele folosesc si atasamente, acest sistem de monitorizare este INDISPENSABIL pentru buna functionare a bateriei pe termen lung.

Ce parametrii monitorzeaza BMU-ul?

Toti parametrii relevanti pentru o baterie.

1. Tensiunea totala a bateriei stivuitorului,

2. Tensiunea mediana a bateriei, astfel bateria este impartita in doua tensiuni ce sunt comparate. In cazul in care un element ”ramane in urma” din punct de vedere al tensiuni, acesta situatie este identificata, iar la urmatoarea incarcare se activeaza automat functia de echilibrare, pentru recuperarea elementului. 80% dintre redresoarele active din piata nu au functie de echilibrare. ACCESS cu BMU indeplineste aceasta functie, in regim automat, in ziua in care ”s-a petrecut ramanerea in urma”.

3. Temperatura bateriei, prin intermediul aceste functii se limiteaza automat curentul de incarcare cand bateria este prea calda, dar se ajusteaza tot automat tensiunea compensata de incarcare ce difera cu fiecare grad in plus sau in minus. Se evita astfel situatiile in care bateriile ce lucreaza la frig nu ajung sa se incarce niciodata la capacitatea maxima si situatii in care bateriile vara sunt supra incarcarcate datorita tensiunii standard ce se pastreaza fixa, specifica pentru tenperatura de 20 grade Celsius.

4. Curentul de incarcare/descarcare, senzorul de curent face diferenta dintre ce intra in baterie si ce iese din baterie, stie cand se incarca si cand se descarca. Aceste informatii sunt extrem e utile pentru stabilirea starii de sanatate a bateriei, dar se pot identifica si anomaliile de functionare a redresoarelor.

5. Nivelul de electrolit din baterie.

Toate aceste date sunt combinate, raportate la factorul timp, sunt generate situatii si rapoarte de stare si de utilizare a bateriei si a stivuitorului.

In BMU sunt trecute datele de identificare a fiecarei baterii in parte, astfel bateria putand face parte dintr-o statistica, avand astfel identitate.

Tot in BMU sunt trecuti si parametrii de incarcare, precum curba de incarcare (care poate fi specifica in functie de tipul bateriei), limita curentului de incarcare, limita curentului utilizat din retea, programarea unor functii de mentenanta, programrea unui refresh al bateriei lunea dimineata, s.a. Cand bateria cu BMU se conecteaza la redresorul ACCESS, redresorul preia informatiile din BMU si incarca bateria conform instructiunile trecute in BMU.

Aceste date sunt disponible prin descarcarcare prin NFC sau prin sistemul Cloud Micropower GET.

GET genereaza rapaorte extrem de complexe despre utilizare, incarcare operationala a stivuitorului, anomalii de utilizare, dimensionarea corecta a flotei de baterii, operatori neistruiti, nevoi pentru interventie a echipelor de service, si astea la timpul potrivit, inainte de a pierde bateria stivuitorlui.

Au ramas multe lucruri nespuse despre BMU. Pentru a afla care sunt acestea, asteptam intrebarile dumneavoastra pe mail: catalin.vladareanu@dcnupower.ro


Monitor baterii pentru stivuitoare, ACCESS BMU

Monitor baterii pentru stivuitoare, ACCESS BMU

ACCESS BMUACCESS BMU, este singurul modul ACTIV pentru monitorizarea bateriei. Activ, pentu ca impre..

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)